Latex spuiten

Al vanaf

€11 m²

Latex spuiten

vanaf €11 m²

Latex spuiten voor strak resultaat

Met latex spuiten krijg u het mooiste en strakste resultaat zonder strepen. Voorwaarde is wel dat de muur of plafond gereed is gemaakt voor latexverf spuiten. Bij stucadoorsbedrijf Van Ibra zijn wij thuis op het gebied van al het stucwerk. Wij maken uw muur of plafond spuitklaar. Dit betekent dat we alle oneffenheden op de muren wegwerken en de ondergrond egaliseren.

Latexverf kan op veel ondergronden worden gespoten. Zoals spuitklaar stucwerk, gipsplaten, sierpleister (spachtelputz) en zelfs behang. Maar voor het mooiste resultaat komt latex spuiten het beste tot zijn recht op glad stucwerk. Doordat bij het spuiten geen structuur achterblijft is het eindresultaat werkelijk super strak en glad. Gladder en strakker dan bij sausen met een verfroller. Bovendien liggen de kosten per m2 lager bij latex spuiten dan bij schilderen met de ouderwetse roller.

Latex verf spuiten in elke kleur

Van Ibra Stukadoors en Schilders heeft veel ervaring met latex spuiten van muren en plafonds. Bij latex verf spuiten kunt u bovendien kiezen uit iedere RAL kleur die u wenst. Voordat wij met de latexspuit aan de slag gaan, behandelen onze stukadoors de ondergrond eerst voor. Vervolgens voorzien wij met behulp van onze speciale latex spuitapparatuur uw woning van een nieuwe verflaag.

Om een goed dekkende verflaag te krijgen, wordt vaak 2x latex verf spuiten aanbevolen. Verder verloopt deze manier van muren schilderen sneller dan met een roller. Binnen korte tijd zijn wij dan ook klaar met het schilderwerk. Meer weten over muren en plafonds met latexverf laten spuiten? Neem gerust contact met ons op.

Wat is latex spuiten?

Latex spuiten is een innovatieve manier van verf aanbrengen op muren of plafonds. Airless spuiten van latexverf laat gegarandeerd een mooie egale verflaag achter. Deze techniek laat bovendien geen strepen of andere structuren achter, die we wel zien bij sausen met een roller of schilderen met een verfborstel.

Airless spuiten is een nieuwe techniek waarbij de latexverf onder een druk van 60 tot 200 bar wordt gebracht, en wordt verneveld zonder toevoeging van lucht. Het resultaat is een snelle, schone en uiterst kwaliteitsvolle manier van verven van wanden, plafonds en zelfs buitengevels.

Is latexspuiten hetzelfde als spackspuiten?

Nee, dit is niet hetzelfde. Het verschil tussen latexspuiten en spackspuiten is de structuur. Bij spackspuiten wordt een kleurlaag aangebracht met een duidelijk voelbare en zichtbare korrelgrootte tussen de 1 en 4 mm. Bij latexspuiten wordt een gladde muur of plafond met latexverf gespoten, welke niet deze korrel heeft. Op een gladde en strakke muur kunt u zowel latex- als spackspuitwerk aanbrengen. Andersom werkt dit niet goed.

Het verschil in de ondergrond bij latex- en spackspuiten speelt dus een rol. Op een niet geheel egale muur worden kleine oneffenheden door de spackkorrel in het spackspuitwerk als het ware gecamoufleerd. Terwijl bij airlesss latexspuiten ieder putje en oneffenheid in de muur- of plafondafwerking zichtbaar is. Daarom stucen onze stukadoors altijd de muur spuitklaar. Maak het uzelf makkelijk en vraag een gratis offerte aan voor airless latexspuiten.

Wat kost latex spuiten?

Latex spuiten is minder arbeidsintensief dan met de kwast of roller een verflaag aanbrengen. Het verloopt ook snel. Echter de appratuur voor airless spuiten moet dan wel aanwezig zijn. Uiteraard heeft Van Ibra Stukadoors en Schilders deze hoge kwaliteit apparatuur, zodat wij uw muren van een prachtige en strakke latexverflaag kunnen voorzien.

Wat kost latex spuiten bij Van Ibra? Wij reken een m2 prijs van 11 tot 14 euro. Dit is alleen het schilderwerk. Indien de muren of plafonds nog voorbewerkt moeten worden, dient u rekening te houden met de kosten voor spuitklaar stucwerk welke rond de 19 euro per m2. Wilt u precies weten wat de kosten voor uw stuc- en spuitwerk is? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan.